Home

Achtergrond 209 x bekeken

Brandstofvoorraden VS onverwacht sterk gekrompen

De brandstofvoorraden in de Verenigde Staten zijn in de week die eindigde op 8 augustus, veel harder gedaald dan werd voorzien.

Dat meldde het Amerikaanse energieagentschap EIA gisteren. De Amerikaanse benzinevoorraad nam met 6,4 miljoen vaten af. Dat is aanzienlijk meer dan de daling van twee miljoen vaten waar analisten rekening mee hielden. De voorraad ruwe olie nam met 400.000 vaten af, twee keer meer dan deskundigen hadden verwacht.

De vraag naar benzine is in de VS in augustus traditioneel hoog. Veel Amerikanen gaan in deze maand met de auto op vakantie. De prijs voor een vat ruwe olie steeg in reactie op het bericht op de termijnmarkt in New York met ruim 3 procent tot 116,66 dollar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.