Home

Achtergrond 168 x bekeken

Bosbranden bedreigen toeristen Turkije

De Turkse brandweer probeert met man en macht bosbranden te blussen die 4000 hectare grond in de provincie Antalya verwoest hebben en nu populaire toeristenbestemmingen bedreigen.

Dat meldden de Turkse autoriteiten en de televisiezender CNN Türk vandaag. "Dit is de grootste en meest verwoestende brand in Antalya ooit'', meldde een woordvoerder van het plaatselijke bosbeheer. Door zware wind werd het vuur naar de bewoonde wereld geblazen. Vijf dorpen in de regio zijn geëvacueerd. Er zijn voor zover bekend geen slachtoffers gevallen.

De vlammen bedreigen ook het vroegere Griekse theater Aspendos in Side, vlakbij de populairste toeristenbestemmingen van Antalya. De streek is rijk aan overblijfselen van de Griekse beschaving in Turkije.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.