Home

Achtergrond

Blank kalfsvlees kwartje duurder

De prijzen van blank kalfsvlees zitten flink in de lift. Gemiddeld wordt witvlees €0,23 duurder. Dat levert een notering van €3,90 op. De zomervakantie is afgelopen en dat is te merken in de vraag. Die neemt sterk toe.

Toch is het verschil met vorig jaar erg groot. Toen noteerde blank kalfsvlees liefst €5,28 en steeg het een aantal weken door tot bijna €6. Zover is het op de huidige markt nog lang niet.

In het buitenland trekt de vraag naar blank kalfsvlees inmiddels verder aan. De vakanties zijn afgelopen en de supermarkten draaien weer.

Flink stijgende prijzen zijn een logisch gevolg. Duitsland loopt goed, Italië promoot het witvlees volop en ook in Frankrijk loopt de handel voorspoedig. Dat blijft zo. Blank kalfsvlees wordt de komende weken dus duurder.

Rosé kan de prijsstijging van de laatste weken niet doorzetten en blijft steken op €2,94. De vraag uit Zuid-Europa droogt een beetje op. De vraag vanuit slachterijen wordt ook kleiner.

Concurrentie met rundvlees lijkt één van de oorzaken. Rosé was de laatste 2 á 3 maanden flink goedkoper. De recente prijsstijging heeft dat voordeel teniet gedaan.

prognose:

blank kalfsvlees duurder, rosé gelijk

Of registreer je om te kunnen reageren.