Home

Achtergrond 173 x bekeken

Bewapende tiener had kaart van buitenhuis Bush

De politie in de Amerikaanse hoofdstad Washington DC heeft een Amerikaanse tiener aangehouden die een grote verzameling dodelijke wapens bezit.

De jongen beschikte behalve over explosieven en bommaterialen ook over een kaart van het presidentiële buitenhuis Camp David. Dat meldde de Amerikaanse krant The Washington Post vandaag.

De agenten vonden in de slaapkamer van Collin McKenzie-Gude (18) verder een document dat uitlegt hoe iemand vanaf 200 meter neer te schieten. Ook had de jongen identiteitspasjes met zijn beeltenis als CIA-agent en als federale contractant.

De tiener bezat naar verluidt nog een lijst met benodigdheden die hij later had willen kopen, waaronder uitrusting om semi-automatische wapens te veranderen in volautomatische wapens. McKenzie-Gude werd op 29 juli met zijn vader gearresteerd nadat de jongen in een winkelcentrum in de staat Maryland een man aanviel en daarna diens auto probeerde te stelen om te vluchten. Zijn vader, een gepensioneerde luchtmachtofficier, werd aangeklaagd wegens illegale wapenverstrekking aan zijn zoon.

De politie tast nog in het duister over de motieven die de jongen had voor het bezit van zijn geavanceerde wapenarsenaal. Vorig jaar had de tiener met een vriend al zelfgemaakte bommen uitgetest in een weiland bij Washington. De CIA, de FBI en de geheime dienst zijn inmiddels op de zaak gezet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.