Home

Achtergrond 194 x bekeken

Betogers strijden voor mensenrechten China op Dam

Op de Dam in Amsterdam hebben zich vanmiddag een paar honderd mensen verzameld om aandacht te vragen voor de mensenrechtensituatie in China.

Ze dragen vlaggen van Tibet en Birma bij zich en schrijven kreten op een symbolische vrijheidsmuur zoals Free Tibet, Vrijheid is het grootste goed en It's Enough. Eerder vertrokken enkele tientallen betogers vanaf het Olympisch Stadion, precies op het tijdstip dat de Spelen in Peking begonnen, te voet en te fiets richting de manifestatie. Ze arriveerden tegen half vier op de Dam.

De demonstranten roepen, onder het motto 'China, ga voor goud!', Europese regeringsleiders in Peking op zich in te zetten tegen de schendingen van mensenrechten. De manifestatie is een initiatief van International Campaign Tibet, Burma Centrum Nederland en Tibet Support Groep Nederland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.