Home

Achtergrond 1 reactie

Berghonden beschermen schapen tegen toeristen

Berghonden in de Franse Alpen-regio Maurienne, die daar speciaal zijn ingezet om schapenkuddes tegen wolven te beschermen, hebben het ook op toeristen gemunt.

Dat meldde de Britse krant The Times vandaag. De Pyrenese berghond of Patou vecht tot de dood om zijn kudde te beschermen. In 1992, toen de wolf weer in Frankrijk verscheen en op de beschermde dierenlijst van de Europese Unie kwam te staan, trok de EU 15 miljoen euro uit voor de herdershonden om angstige schapenherders tegemoet te komen. Tegenover de ongeveer 150 wolven staan nu duizend Patous.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Simone

    Beste,
    Wij zijn een vlaams koppel dat in Frankrijk woond en dieren houd, waaronder schapen en ezels. Nu is een van onze schapen dit eerste halfjaar al aangevallen door een jachthond uit de buurt. Als bescherming hebben we ze nu in een wei aan huis gezet en er onze twee ezels tussen gezet. Maar we vrezen nog voor herhaling vanwege de vele jachthonden in de buurt.... Wat kunnen wij nog doen? Zelf een hond nemen? Wat voor hond en hoe trainen? Andere maatregelen? Het kost ons veel geld als we onze schapen verliezen en we willen echt goed voor ze zorgen en ze beschermen. Help alsjeblieft!

    Vriendelijke groeten.

Of registreer je om te kunnen reageren.