Home

Achtergrond 190 x bekeken 1 reactie

Berenterreur in Rusland en Roemenië

Rusland en Roemenïe hebben te kampen met grote wilde beren die mensen aanvallen. De afgelopen tijd zijn daardoor al drie mensen omgekomen.

Dat maakten de autoriteiten in beide landen vandaag bekend. Op het schiereiland Kamtsjatka in het oosten van Rusland terroriseerden beren van gemiddeld 700 kilo dagenlang een dorp. De dieren zouden half juli twee mannen hebben gedood. Men hoopt de berenterreur tot een voorlopig einde te hebben gebracht door vier van de roofdieren af te maken. Het geschatte aantal beren op Kamtsjatka is 16.000.

In de Roemeense bergstad Brasov werd een 30-jarige man waarschijnlijk door een beer verscheurd. Het lijk van het nog niet geïdentificeerde slachtoffer, waarschijnlijk een buitenlandse toerist, werd vrijdag aan de voet van een berg aangetroffen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    franke

    Pastachoca beregoed

Of registreer je om te kunnen reageren.