Home

Achtergrond 1 reactie

Bepaling van juist oogsttijdstip pruimen

Het moment waarop de schil van ingevroren pruimen makkelijk van het vruchtvlees loslaat, is mogelijk een hulpmiddel voor het bepalen van het juiste pluktijdstip van pruimen.

Tijdens het onderzoek naar de bepaling van het optimale oogsttijdstip van pruimen kwamen de onderzoekers hier toevallig achter. Voor het onderzoek werden de pruimen na de pluk ingevroren om op een later tijdstip te worden geanalyseerd. Tot het moment van het ideale pluktijdstip bleek de schil moeilijk van het vruchtvlees te verwijderen. Vanaf het optimum bleek de schil echter makkelijk los te laten.

Als deze waarneming in andere jaren bevestigd wordt, is dit wellicht een simpele en praktische manier om het pluktijdstip van pruimen te bepalen: een aantal pruimen in de diepvries leggen en de volgende dag kijken of de schil makkelijk van het vruchtvlees loslaat.

Clement Mol

Eén reactie

  • no-profile-image

    Johan

    Moeten ze dan de volgende dag eerst weer ontdooit worden of kan de schil er gemakkelijk af in bevroren toestand?

Of registreer je om te kunnen reageren.