Home

Achtergrond

Belg maakt grootste kunstmatige eiland ter wereld

De Belgische architect Alexander D'Hooghe gaat leiding geven aan de bouw van het grootste kunstmatige eiland ter wereld.

In Zuid-Korea zal een gebied van meer dan 400 vierkante kilometer uit zee oprijzen, onder meer met woongebieden, industrie, landbouw en natuur. Dat schrijft de Vlaamse krant De Morgen vandaag. Het landwinningsproject gaat waarschijnlijk enige decennia in beslag nemen. Uiteindelijk moet er plek zijn voor een half miljoen mensen.

Alexander D'Hooghe (35) is architectuurprofessor op het gerenommeerde Massachusetts Institute of Technology (MIT) in het Amerikaanse Cambridge. Hij studeerde bij de Nederlandse architect Rem Koolhaas en bij de Vlaamse bouwmeester Marcel Smets.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.