Home

Achtergrond 310 x bekeken 5 reacties

Barneveld krijgt eigen luchtballon

De gemeente Barneveld heeft dit weekeinde van een verzekeraar een luchtballon in de vorm van een kip cadeau gekregen.

De gemeente kreeg dit cadeau vanwege het jubileum in de Gelderse plaats waar voor de 25e keer de Ballonfiësta plaatsvinden. Ruim veertig luchtballonnen in allerlei vormen en maten zijn van woensdag tot en met zaterdag in het luchtruim boven Barneveld te zien.

Barneveld staat bekend om de kippen- en eierenindustrie. De gemeente gaat de ballon gebruiken om gehandicapte mensen en mensen die zelf geen ballonvaart kunnen betalen mee de lucht in te nemen.

Aan de Ballonfiësta doen vaartuigen mee die maar zelden in de Nederland te zien zijn, aldus de organisatie. Zo vaart er een ballon in de vorm van een taart van drie verdiepingen, een Calimero, een smurf en een gasfles. Veel ballonvaarders nemen tegen betaling passagiers mee.

De organisatie verwacht tienduizenden belangstellenden. Langs de weide achter kasteel De Schaffelaar, waar de ballonnen opstijgen, staan ook telescoopkranen opgesteld zodat toeschouwers de vaartuigen van grote hoogte kunnen bekijken. 's Avonds laat doen veel ballonnen mee aan de zogenoemde nightglow. Dan verlicht een speciale brander het doek, zodat de ballonnen op immense lampionnen lijken.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ben Bläss

  Het is geen kip, maar een kuiken!

 • no-profile-image

  dkbckisxxcdbbltjgaqfonlpuwaplg

 • no-profile-image

  Ben Bläss

  Correctie: De special is gedoneerd door het Fortis Fonds Barneveld en Omstreken, dat zich in de Barneveldse samenleving al 14 jaar lang op het sociaal maatschappelijke vlak begeeft. De special (een wereldprimeur) wordt ingezet voor vrijwilligers, mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking en minder bedeelden. Geen commercieel, maar een sociaal project. Er is geen enkel verband met een verzekeraar. Het aantal ballons dat in Nederland per evenement mag opstijgen, is 35 en geen 40.

  Geplaatst door Ben Bläss, initiator van de Ballonfiësta en PH-EGG, Barneveld

 • no-profile-image

  Gert Goedzak

  Ik heb ook een ballon, maar in de vorm van een miereneter

 • no-profile-image

  Ben Bläss, initiator van de Ballonfiësta en PH-EGG

  Correctie:
  De special is gedoneerd door het Fortis Fonds Barneveld en Omstreken, dat zich in de Barneveldse samenleving al 14 jaar lang op het sociaal maatschappelijke vlak begeeft. De special (een wereldprimeur) wordt ingezet voor vrijwilligers, mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking en minder bedeelden. Geen commercieel, maar een sociaal project.
  Er is geen enkel verband met een verzekeraar. Het aantal ballons dat in Nederland per evenement mag opstijgen, is 35 en geen 40.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.