Home

Achtergrond 165 x bekeken

Barack Obama kiest Joe Biden als running mate

De Democratische presidentskandidaat Barack Obama heeft de 65-jarige senator Joe Biden (Delaware) gekozen als running mate. Dat heeft de Amerikaanse nieuwszender CNN zaterdag gemeld op basis van bronnen bij de Democraten.

De politieke veteraan Biden is voorzitter van de commissie van buitenlandse zaken van de Senaat. Een van de imagoproblemen van Obama is zijn gebrek aan politieke ervaring vergeleken met de bejaarde John McCain. Dat gebrek zou hij kunnen compenseren door te kiezen voor de ervaren Biden.

Politieke waarnemers noemen Biden een scherpe debater, die graag campagne voert. Vanwege zijn eenvoudige komaf en katholieke achtergrond verwachten politieke waarnemers dat hij de zogenoemde 'blue collar' stemmers, waarmee arbeiders worden aangeduid, van Hillary Clinton naar zich toe kan trekken. Volgens CNN is Biden het armste lid van de Senaat.

Afgelopen jaar deed Biden zelf een gooi naar het presidentsschap. Hij stapte op 3 januari echter uit de race na teleurstellend resultaat in Iowa.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.