Home

Achtergrond

Avebe start zetmeelcampagne

Avebe startte gisteren met de campagne 2008 in Gasselternijveen.

Zetmeelconcern Avebe trapte de campagne van 2008 gisteren af met de voormalers in Gasselternijveen. De opbrengsten van zetmeelaardappelen verschillen sterk in de regio, omdat het lokaal zeer droog is geweest. Foto Harry Tielman

Een Beetle Eater blaast en zuigt kevers uit het aspergegewas. Dit apparaat, oorspronkelijk ontwikkeld voor gebruik in de koolteelt, kan met suces worden ingezet bij de bestrijding van de aspergekever. Dat blijkt uit de eerste onderzoeksresultaten op een aspergekwekerij in leende. Foto PPO-AGV Lelystad

Akkerbouwer Frits de Jonge levert op de eerste campagnedag van Avebe Seresta-fabriekers. De Groninger teelt 43 hectare zetmeelaardappelen. ”Van de 5 hectare die ik nu heb gerooid, voormalers, is de opbrengst goed”, vertelt De Jonge, die nauw samenwerkt met collega-akkerbouwer Alex van Bruggen. ”De hoofdoogst groeit nu gigantisch hard door. Ik heb precies op tijd regen gehad.” Foto Koos van der Spek

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.