Home

Achtergrond 196 x bekeken

Australiërs willen eenzame walvisbaby afmaken

Natuurbeschermers in Australië hebben besloten een walvisbaby uit zijn lijden te verlossen.

Het twee tot drie weken oude kalf is zijn moeder kwijt en verkeert daardoor in slechte gezondheid. Naar verwachting zou het dier de nacht niet doorkomen.

Dat hebben natuurbeschermers donderdag laten weten. Zij waren op zoek gegaan naar de walvisbaby die inmiddels Colin is gedoopt, maar het kalf was onvindbaar. Toen het donker werd staakten de natuurbeschermers de zoektocht, waardoor de euthanasie van het dier in elk geval een paar uur uitgesteld is.

Afgelopen weekeinde troffen mensen Colin aan, toen hij probeerde van een jacht te drinken. Hij zag het schip voor zijn moeder aan. Hulpverleners probeerden het dier naar open zee te leiden, maar het kalf keerde terug naar de kust ten noorden van Sydney. Volgens dierenartsen is Colin ernstig verzwakt en heeft hij last van een flink aantal haaienbeten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.