Home

Achtergrond 179 x bekeken

Australië in de ban van babywalvis

Australië is in de ban van de babywalvis, die door zijn moeder is verlaten en eenzaam voor de kust zwemt, aldus Australische media.

Niet alleen hulpverleners, maar ook het leger, een walvisfluisteraar en de politiek zetten zich in om een adoptiemoeder voor de bultrugbaby te vinden. Donderdag werden plannen om het dier uit te zetten bij een voorbij zwemmende groep walvissen uitgesteld, omdat het een tot twee weken oude dier niet sterk genoeg zou zijn.

Het kalf, dat Colin is gedoopt, moet nog zeker elf maanden worden gezoogd en dreigt te verhongeren. Colin ziet bleekjes ,aldus premier Morris Iemma van de deelstaat New South Wales donderdag. Het dier werd al eerder naar open zee gesleept, maar zwom weer terug naar de kust.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.