Home

Achtergrond 178 x bekeken

Auschwitz wil geld uit buitenland voor onderhoud

De beheerders van het internationaal monument in het nazivernietigingskamp Auschwitz-Birkenau in Polen willen dat de internationale gemeenschap forse financiële bijdragen gaat geven voor het onderhoud van het complex.

Zonder die steun dreigt het monument te vervallen. Directeur Piotr Cywinski van het monument zei dat voor herstelwerkzaamheden aan het monument 62,5 miljoen euro nodig is. De Poolse overheid geeft het complex van Auschwitz een jaarlijkse bijdrage van omgerekend 3,1 miljoen euro. Eenzelfde bedrag komt elk jaar binnen uit de opbrengst van onder meer de boekenverkoop en rondleidingen.

Volgens Cywinski is de buitenlandse financiële steun op dit moment gering. Hij vindt dat vooral de Europese Unie meer zou kunnen bijdragen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.