Home

Achtergrond 2 reacties

Arla sluit eerste halfjaar met hogere winsten af

Zuivelconcern Arla Foods sluit het eerste halfjaar af met een resultaat van 53,4 miljoen euro.

Dat is ruim 13 miljoen euro beter dan in de eerste helft van 2007. Dat heeft de Scandinavisch-Britse verwerker meegedeeld.

Volgens directietopman Peder Tuborgh kan het resultaat als zeer bevredigend worden betiteld en stemt het overeen met de budgettering. Ook voor 2008 als geheel toont Tuborgh zich optimistisch. "De leveranciers krijgen gemiddeld aanzienlijk meer voor de melk dan vorig jaar." In het eerste halfjaar lag de aan de leveranciers uitgekeerde melkprijs 0,85 cent per kilo boven het niveau van de vergelijkbare periode.

Het is desondanks niet allemaal goud wat er blink, zo erkent hij. Factoren die de resultaatontwikkeling negatief hebben beïnvloed zijn de zwakke koersen van dollar en pond en de terugslag in Saoedi-Arabië. Daar keerden veel consumenten Arla-producten opnieuw de rug toe wegens onrust rond Mohammed-cartoons in Deense media. Arla Foods heeft geen omzetcijfers bekendgemaakt.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dirk

  Is 0.85 cent per kilo aanzienlijk meer??
  Vertel dat dan ook even aan de olieboer en de krachtvoerhandel.

 • no-profile-image

  Jan

  Een cooperatie hoeft geen winst te maken, ze moeten een goede melkprijs uit betalen. Ik kan me trouwens nog herinneren dat de melkprijs in de eerste helft van 2007 heel beroerd was. Nog nooit zo laag geweest (althans in Nederland).Maar de directeur van Arla stekt zichzelf een veer in z'n reet voor een prijs vehoging van maar liefst 0,85 cent. Een schop onder zijn gat moet hij hebben in plaats van een veer.

Of registreer je om te kunnen reageren.