Home

Achtergrond 173 x bekeken

Al honderden kilometers file in Frankrijk

Op de Franse snelwegen stond vanochtend rond 10.00 uur al 400 kilometer aan files. Dat meldt de ANWB.

De eerste zaterdag van augustus vormt traditiegetrouw een extreme belasting voor het Franse wegennetwerk omdat op die dag veel Fransen op vakantie gaan.

Het is daarmee nu al drukker dan vorige jaar op 'zwarte zaterdag', zoals de eerste zaterdag van augustus traditioneel wordt genoemd. Toen stonden er volgens de automobilistenbond pas om 9.30 uur files met een lengte van 300 kilometer.

De grootste knelpunten vormen zoals gebruikelijk de routes naar het zuiden. Vooral de A7 tussen Lyon en Valance is een bottleneck. De Franse autoriteiten raden aan de weg te mijden en via de oostkant van Lyon te rijden.

Verkeer dat van Parijs via Bordeaux naar Spanje rijdt moet ondertussen al rekening houden met meer dan drie uur vertraging.

Ook vakantiegangers die via Oostenrijk naar Italië willen reizen, moeten rekening houden met vertraging. Voor de Tauerntunnel op de A10 naar het zuiden stond 's morgens vroeg al een file van 25 kilometer. Verder adviseert de Oostenrijkse automobielclub ÖAMTC reizigers de A1 richting Italië te mijden wegens lange files.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.