Home

Achtergrond 157 x bekeken

Ahold handhaaft verwachting ondanks margedruk

Supermarktconcern Ahold heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een bedrijfsresultaat gehaald van 235 miljoen euro, 14 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar.

Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. Analisten rekenden op een bedrijfsresultaat van 247 miljoen euro.

Ahold boekte een nettowinst van 177 miljoen euro, iets hoger dan de 169 miljoen euro waar analisten op rekenden. De winstmarge in het tweede kwartaal kwam uit op 4,3 procent. Vorig jaar bedroeg deze 5,1 procent.

Ahold handhaafde de verwachting voor 2008 dat de onderliggende retailmarge uitkomt tussen 4,8 en 5,3 procent. ,,We zijn ervan overtuigd dat we het evenwicht tussen omzetgroei en marge zullen bewaren'', aldus topman John Rishton.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.