Home

Achtergrond 376 x bekeken 3 reacties

Agrifirm: lagere prijzen voor rundveevoer

Landbouwcoöperatie Agrifirm verlaagt de prijs van haar belangrijkste rundveemengvoeders met 2 euro per ton.

Aanleiding hiervoor zijn de dalendende grondstofprijzen en de stijgende afzet van rundveevoeders. "Door een forse daling van de grondstofprijzen kunnen we de marges bijstellen", zegt Hendrik Arends, verkoopmanager rundvee. "Dit is het doel waar we als coöperatie naar streven."

Hij wijst erop dat er steeds meer partijen speculeren met grondstofprijzen. "Eerder gespeculeerden ze met aandelen. Onder andere de overstroming in Amerika en een staking in Zuid-Amerika zorgden voor hogere grondstofprijzen. De schade lijkt nu mee te vallen waardoor de prijzen hard dalen."

De dagprijzen voor belangrijke mengvoedergrondstoffen zijn sterk in prijs gedaald. Met name de daling van zetmeelhoudende grondstoffen is hierbij opvallend. Ook de tot voor kort zeer prijzige eiwitrijke grondstoffen zoals soja en raap zijn volgens Agrifirm op een gunstiger prijsniveau uitgekomen.

De afzet van rundveevoeders is bij Agrifirm flink gestegen boven de begrote afzet. Arends schat de toename op zo’n 8 tot 10 procent. Arends: "Melkveehouders hebben lange tijd een beste melkprijs gehad waardoor er is gevoerd om de melkproductie op te voeren. Daarnaast hebben we een aantal nieuwe klanten."

Ook bij Agrifirm merken ze de gevolgen van schaalvergroting. De klanten nemen steeds grotere hoeveelheden voer in één keer af. Met de uitbreiding van het melkquotum zien de vooruitzichten van de voercoöperaties er goed uit. "De groeiende vraag zet komende jaren onverminderd door", zegt Arends.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ´t lijkt heel wat,maar ´t is net niks

  2 euro op één ton. Dus van de ongeveer €260 doen ze er wel 2 hele euro´s vanaf. Toe maar, dit is wel een percentage van 0,77 %. Dolle boel hoor..!! Ik weet dat alle kleine beetjes helpen, maar dit heeft tog iets weg van ´iemand blij maken met een dode mus´.

 • no-profile-image

  gli

  Laat Agrifirm niet achterblijven bij Zuid-oost Salland. Of was die soms duurder dan Agrifirm?

  Graag heel duidelijk aangeven!

 • no-profile-image

  Hans Verheul

  Dit goede nieuws is bij alle mengvoederleveranciers te horen. Wij als C.A.V.V. Zuid Oost Salland hebben de prijzen per 1 augustus gemiddeld met 4 Euro per ton verlaagd en verwachten per 1 september weer een verlaging te kunnen doorvoeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.