Home

Achtergrond 474 x bekeken

Agerland brengt nieuw vanggewas op de markt

Agerland brengt het nieuwe vanggewas Multigroen wintergras op de markt.

Dit gras is een Engels raaigras dat gekweekt is in Scandinavië. Doordat het gras gekweekt wordt in het noorden van Europa past het zich volgens Agerland goed aan aan koude omstandigheden. "Het gras is minder gevoelig voor uitvriezen", zegt productmanager zaaizaden Jos Deckers. Volgens hem is er zeker nog behoefte aan nieuwe vanggewassen.

"Elk jaar zijn er weer problemen met deze gewassen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maiswortelknobbelaaltje. Daarnaast is Italiaans raaigras bijvoorbeeld duur." Volgens Deckers zorgt Multigroen wintergras voor minder vermeerdering van het maiswortelknobbelaaltje.
Een ander voordeel van het Multigroen wintergras is volgens Deckers de goede ondergrondse werking, die volgens hem beter is dan bij traditioneel Italiaans raaigras.

"Dit nieuwe wintergras groeit meer onder de grond dan in het blad. Hierdoor is het gras in het voorjaar makkelijker onder te ploegen en komen er genoeg organische stoffen in de grond." Door het fijne zaad claimt Agerland dat er 20 procent minder van nodig is dan van zaad van Italiaans raaigras. Het zaad is zowel vroeg als later in het seizoen te zaaien.

Of registreer je om te kunnen reageren.