Home

Achtergrond

AID gaat de lucht weer in

De Algemene Inspectiedienst (AID) voert vanaf september weer controles vanuit de lucht uit in de waterschappen Brabantse Delta en De Dommel.

De AID controleert met name op het juiste gebruik van mest en gewasbeschermingsmiddelen en afvalwaterlozingen. Minister Verburg maakt begin september ook een dag deel uit van het controleteam.

Weinig overtredingen

In het tweede kwartaal van 2008 vonden ook al milieuvluchten plaats. Tijdens die vluchten zijn er geen overtredingen op het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen vastgesteld. Wel zagen controleurs dat mest in oppervlaktewater geloosd werd en op enkele percelen werd de mest verkeerd uitgereden.

Ook controles op de grond

De AID controleert niet alleen vanuit de lucht. Ook gaan er weer teams op de grond op pad voor controles. Hierbij kunnen ze de meldingen vanuit de lucht gebruiken.

Het controlegebied strekt zich uit van de Belgische grens tot aan Den Bosch en van Tilburg tot en met Someren (Waterschap De Dommel) en van de Belgische grens tot de rivier de Bergsche Maas/Hollands Diep en van Tilburg tot Bergen op Zoom (Waterschap Brabantse Delta).

Vorig jaar ging de AID ook al gezamenlijk met de waterschappen de lucht in. Boerderij vloog toen een dagje mee en maakte foto's. Bekijk wat de AID allemaal vanuit de lucht kan zien »

Foto

Karin Oonk-Nooren

Of registreer je om te kunnen reageren.