Home

Achtergrond 206 x bekeken

Zuid-Holland subsidieert innovatie tuinbouw

De provincie Zuid-Holland stelt €13,5 miljoen beschikbaar via de Subsidieregeling Clusterprojecten in de komende 4 jaar. Ook bedrijven en organisaties in Zuid-Holland die zich bezighouden met sierteelt of voedingstuinbouw kunnen een aanvraag indienen vanaf 1 september tot 30 november 2008. Overigens moet het genoemde bedrag wel gedeeld worden met de sectoren Life & Health Sciences, Transport & logistiek en Water- & Deltatechnologie.

Innovatie is een sleutel voor succes. Een impuls door innovatie is niet alleen van belang voor bedrijven, maar straalt af op heel Zuid-Holland. De provincie stelt daarom geld beschikbaar voor bedrijven die zich binnen samenwerkingsverband richten op experimentele ontwikkeling en onderzoek via de Subsidieregeling Clusterprojecten. De tuinbouw valt hieronder via het cluster Greenports.

Greenports zijn concentraties van bedrijven die vaak in onderlinge samenwerking bezig zijn met de tuinbouw. Naast de tuindersbedrijven zijn het ook veilingen, handelsbedrijven, toeleveranciers, veredelaars en kennisinstellingen. De provincie hecht ook aan deze samenwerking, want de mate van samenwerking bepaalt mede het subsidiebedrag, dat kan oplopen tot 50 procent van de in aanmerking komende kosten. Voorbeelden van innovatieve projecten in de Greenports zijn de realisatie van een tomatenplukrobot en speciaal licht voor het groeien van sla.

Lees ook Zoekresultaten op Agrocount.nl met trefwoord ‘innovatie’

Meer informatie Provincie Zuid-Holland, 25 juli 2008: Kansen voor innovatie

Meer informatie Greenports.nl: Wat zijn Greenports?

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.