Home

Achtergrond

Zomercarnaval profiteert van mooi weer

Het 24e Ortel Zomercarnaval zaterdag in Rotterdam profiteert van het mooie weer. Ondanks voorspellingen van mogelijk zware regenbuien was het tot in ieder geval halverwege de middag droog.

De stoet met groepen en 36 praal- en muziekwagens vertrok omstreeks 13.00 uur van de oever van de Maas. De optocht trekt door de binnenstad van Rotterdam. Aan het eind van de middag komen de zomercarnavalsvierders aan op de Coolsingel.

Voor het eerst is het Zomercarnaval rechtstreeks op de televisie te zien op Aruba en alle vijf eilanden van de Nederlandse Antillen.

Een woordvoerder van de politie zei dat de sfeer goed en gezellig is. Het weer is wel enigszins benauwd en bij de fontein op het Hofplein zoeken mensen verkoeling door pootje te baden.

Aan het festijn ging vrijdagavond The Battle of Drums vooraf, waarvan volgens de organisatoren ongeveer 50.000 mensen getuige waren. Een woordvoerder van de politie zei zaterdag dat ook dat evenement, waarbij Brass Eternity Music tot beste brassband van Nederland werd gekozen, door een leuke en gezellige sfeer werd gekenmerkt.

Hoeveel bezoekers het Zomercarnaval dit keer naar Rotterdam heeft gelokt was zaterdagmiddag nog niet duidelijk. Vorig jaar waren dat er ruim 900.000.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.