Home

Achtergrond 1 reactie

Zimbabwaanse partijen beginnen overleg

In Zuid-Afrika zijn donderdag de Zimbabwaanse regeringspartij Zanu-PF en de oppositie het overleg begonnen dat moet leiden tot een regering van nationale eenheid.

Dat meldde de BBC. President Robert Mugabe en oppositieleider Morgan Tsvangirai van de MDC kwamen maandag tot een akkoord om de crisis in het land te bezweren. De partijen hebben twee weken uitgetrokken voor het overleg in Zuid-Afrika.

Er zal onder meer worden gesproken over de toekomstige rol van Mugabe die sinds 1980 aan de macht is, en de samenstelling van de nieuwe regering. De crisis in Zimbabwe bereikte een hoogtepunt na presidentsverkiezingen eerder dit jaar. Beide mannen zeggen de stembusgang te hebben gewonnen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    beide mannen hebben gewonnen,maar de bevolking heeft armoede,wat een democratie in afrika

Of registreer je om te kunnen reageren.