Home

Achtergrond 167 x bekeken

'Zaterdag extreem lange files op Europese wegen'

Vakantiegangers die komend weekeinde de gang naar het zuiden maken, krijgen te maken met grote drukte op de Europese wegen.

De ANWB verwacht extreem lange files, aldus de organisatie vandaag. In Frankrijk is het zaterdag de zogeheten zwarte zaterdag. Praktisch heel Frankrijk viert in de maand augustus vakantie en trekt er op de eerste vrije dag van augustus traditiegetrouw massaal op uit. De totale filelengte zal de 500 kilometer ruimschoots overtreffen. Ook terugkerend vakantieverkeer kan in de file terechtkomen, omdat meer mensen weer richting het noorden gaan.

Ook in Duitsland valt de nodige filepret te verwachten. In Beieren beginnen de vakanties net, in andere deelstaten zijn de vakanties juist weer afgelopen. Volgens de ANWB gaan komend weekeinde 775.000 Nederlanders op vakantie. Ongeveer 400.000 van hen gaan de grens over.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.