Home

Achtergrond

Wisselvallig weer blijkt funest voor handel glasgroenten

Glasgroentetelers varen wel bij standvastig zomerweer.

In dat geval is er behalve een ruim aanbod ook een goede vraag. Maar het huidige wisselvallige weer is ronduit slecht voor de aankoop van verse groenten en fruit. Vrijwel alle kasproducten kampen met tegenvallende prijzen. Uitzondering is tomaat. De prijs voor losse tomaten schommelt tussen de 80 en 85 cent, terwijl trostomaten een dagprijs van iets boven de euro vangen. De winkelketen C1000 heeft de tomaat desondanks deze week voor een halve euro in de aanbieding. Sla gaat rond een kwartje per krop, terwijl de diverse lollo’s sterk in prijs variëren. Bosradijs is na een periode van aantrekkelijke prijzen helemaal onderuit gegaan. Van de aanvoer wordt 80 procent gestort. Ook komkommers en aubergines worden voor zeer lage prijzen verkocht. Ten slotte liggen de paprikaprijzen op een laag niveau. Opvallend is dat groene paprika’s met € 1,25 per kilo een kwartje meer krijgen dan rood en 15 cent meer dan geel en oranje.

Clement Mol

Of registreer je om te kunnen reageren.