Home

Achtergrond

Winstdaling Coca-Cola door afschrijving

Coca-Cola heeft in in het tweede kwartaal bijna een kwart minder winst gemaakt.

De frisdrankfabrikant moest een forse last in de boeken opnemen als gevolg van een afschrijving bij zijn grootste bottelaar. Zonder die last viel de winst juist een kwart hoger uit.

Coca-Cola meldde donderdag een nettowinst van 1,42 miljard dollar, tegen 1,85 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2007. De omzet steeg met 17 procent tot ruim 9 miljard dollar. Coca-Cola dankte de omzetgroei voor een groot deel aan de zwakke dollar. Het drankenconcern haalt 70 procent van zijn omzet buiten de Verenigde Staten.

De winstcijfers van 's werelds grootste frisdrankproducent waren wel beter dan analisten gemiddeld hadden ingeschat. Een tegenvallende volumegroei overschaduwde echter de financiële resultaten. Vooral in Europa en Japan verkocht het bedrijf minder liters frisdrank. Het aandeel Coca-Cola verloor in de vroege handel op Wall Street ruim 4 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.