Home

Achtergrond 171 x bekeken

Winst CNH fors omhoog

De omzet van Case New Holland (CNH) steeg in het tweede kwartaal van dit jaar met 29 procent naar 5,2 miljard dollar. De winst van de machinefabrikant ging met 52 procent omhoog naar 347 miljoen dollar.

De groei kwam vooral uit de landbouwdivisie, daar groeide de omzet met 38 procent. De omzetgroei van de bouwmachinedivisie bedroeg 10 procent. De omzet in het eerste halfjaar kwam bij landbouw uit op 6,8 miljard dollar, 38 procent meer dan in het eerste halfjaar van 2007.
De groei kwam tot stand door de aantrekkende markt, in combinatie met een hoger marktaandeel over de hele wereld. Dat geldt vooral voor de zware trekkers en maaidorsers. Ook heeft CNH de prijzen de afgelopen maanden verhoogd, als reactie op de hoge staalprijzen.
De beleggers beloonden CNH met een koersstijging van de aandelen van 26 procent. De koersval van de voorafgaande weken is daarmee nog maar ten dele goedgemaakt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.