Home

Achtergrond 175 x bekeken

Wilders bepleit verbreken banden met Jordanië

PVV-leider Geert Wilders vindt dat Nederland in het uiterste geval de betrekkingen met Jordanië moet verbreken als dat land doorgaat om zijn uitlevering te eisen.

Wilders stelde dat woensdag op de opiniesite van de Volkskrant. Volgens hem moet de Jordaanse ambassadeur worden ontboden en als dat geen effect heeft, worden uitgewezen. Tegelijk moet Nederland zijn ambassadeur in Jordanië terughalen.

Als dat niet helpt moeten de ”goede” banden tussen de beide koningshuizen worden verbroken en Jordaanse burgers en bedrijven worden geweerd uit Nederland. Wilders vindt dat de ”vijandige actie” van justitie in Jordanië om een Nederlandse parlementariër te vervolgen de souvereiniteit van Nederland aantast.

In zijn ogen verzaakt minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) in deze kwestie zijn plicht om de belangen van Nederland met kracht te verdedigen. Dat de minister weigert de ambassadeur van Jordanië op het matje te roepen omdat Nederland niet in de rechtsgang van een ander land kan treden, noemt hij ”even dom als naïef”.

Het is volgens Wilders duidelijk dat Jordanië geen onafhankelijke rechterlijke macht heeft. Jordanië is volgens de PVV-leider de politieke en democratische fase van de Neanderthalers nog niet ontstegen.

Ook vindt Wilders het pijnlijk dat zijn collega’s zich stil houden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.