Home

Achtergrond 1 reactie

Westland Infra verzorgt gas Luttelgeest

Westland Infra heeft onlangs een overeenkomst ondertekend voor het aanleggen van een gasinfrastructuur in Luttelgeest.

Deze infrastructuur wordt vooralsnog aangewend voor de nieuwbouw van 100 hectare netto glas van de Kalenberger Greenport in Nieuwland Luttelgeest, maar is ook geschikt om in de toekomst nieuwe bedrijven van Luttelgeest fase 2 op aan te sluiten.

De opdrachtgevers zijn Leo Hoogweg, Nic de Jong OG BV, en Difra-Agro Projecten BV. Het project omvat het leveren en bouwen van een Gasontvangststation (GOS), het aanleggen van een circa 4 kilometer lange gasleidingtracé en het bij de bedrijven plaatsen van 3 grote gassets.

Het te bouwen GOS heeft een maximale capaciteit van 50.000 m3/h en wordt door middel van drie grote gasstraten samen met Gasunie op het landelijke gasnet aangesloten. De leiding voor het 4 km lange tracé krijgt een diameter van 400 mm en 315 mm met de mogelijkheid om een aftakking te maken voor de toekomstige bedrijven in fase 2. De verwachte opleverdatum van het project is eind 2008.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Wilma

    Dat is niet mis dat een bedrijf als Westland Infra een kleine speler in energieland zo'n klus gaat klaren als je nagaat dat bedrijven als een Essent, Eneco en Nuon met reclames voorop lopen dat zij zo goed zijn. En een klein bedrijf als Westland Infra geen woorden maar daden.

Of registreer je om te kunnen reageren.