Home

Achtergrond 170 x bekeken

Werkloosheid eurozone stabiel op 7,2 procent

De werkloosheid in de eurozone is in mei stabiel gebleven op 7,2 procent ten opzichte van een maand eerder.

Daarmee zitten 11,19 miljoen mensen in de eurolanden zonder baan. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van het Europees statistisch bureau Eurostat.

Analisten dachten dat de werkloosheid zou dalen tot 7,1 procent. In mei vorig jaar kwam de werkloosheid uit op 7,5 procent.

Volgens Eurostat zit 6,6 procent van de mannelijke beroepsbevolking in de vijftien eurolanden nu zonder baan, gelijk aan een jaar eerder. De werkloosheid onder de vrouwelijke beroepsbevolking in de eurozone nam af tot 8 procent van 8,5 procent in mei 2007.

In de gehele Europese Unie steeg de werkloosheid in mei naar 6,8 procent van 6,7 procent in april. In mei vorig jaar kwam de werkloosheid in de EU nog uit op 7,1 procent.

Denemarken heeft de laagste werkloosheid van de 27 EU-landen met 2,7 procent, gevolgd door Nederland met 2,9 procent. In Slowakije en Spanje is de werkloosheid het hoogst. Daar zit respectievelijk 10,5 en 9,9 procent van de beroepsbevolking zonder werk thuis. In totaal telt de EU nu 16,17 miljoen werklozen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.