Home

Achtergrond

Wereld viert verjaardag Statuut van Rome

Met tal van evenementen wereldwijd wordt donderdag op International Justice Day de aanneming herdacht tien jaar geleden van het Statuut van Rome, het oprichtingsverdrag van het Internationaal Strafhof (ICC).

Dit heeft de CICC laten weten, een samenwerkingsverband van mensenrechtenorganisaties als Amnesty International, Human Rights Watch en FIDH die zich al jaren inzetten voor een eerlijk, efficiënt en onafhankelijk internationaal strafhof.

In India, een land dat nog niet bij het ICC is aangesloten, heeft die CICC een uur zendtijd op de nationale tv gekregen om te informeren voor het ICC. In tal van landen als Indonesië, Iran en Zuid-Afrika worden openbare bijeenkomsten gehouden zoals discussie en filmvertoningen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.