Home

Achtergrond 196 x bekeken 1 reactie

Weinig actie in quotumhandel

De quotumhandel is niet bepaald levendig te noemen. Niet zo vreemd, deze periode van het jaar is er altijd weinig handel. Kopers én verkopers hebben geen haast.

De prijs voor koopmelk blijft dan ook stabiel en noteert €24,00. Het kleine aanbod van koopmelk en verkopers die inzetten op €25 hebben geen hogere prijs tot gevolg. Daarvoor zijn de kopers te afwachtend. Zij kunnen het momenteel ook niet betalen. De kosten van groeiende bedrijven zijn vaak al hoog. Zij kiezen daarom sneller voor leasemelk.

De handel in koopmelk blijft zo zeer rustig. Stabiele prijzen liggen in het verschiet. Op de iets langere termijn worden kopers beloond voor hun afwachtende houding. De prijs zal dan wat zakken.

De prijs voor leasemelk steeg licht naar €4,85. De vraag naar lease is groot, maar aanbod is er niet.

prognose:

stabiel

Eén reactie

 • no-profile-image

  jank

  Wie misleidt de boeren het meest?


  De melkquotumnotering van het vakblad de Boerderij had deze week op 3 juli om 13.41 uur als kop “Aantal quotumtransacties verdrievoudigd” op vrijdag 4 juli om 11.17 uur was de kop “Weinig actie in quotumhandel”. Hoe snel kan een analyse van de quotummarkt veranderen. De melkquotum.startpagina.nl plaatste de kop van 3 juli als hoofdnieuws in de header, de kop van 4 juli werd niet geplaatst.
  De werkelijke getallen geven aan dat het aantal kilogrammen melkvolume in juni in totaal 23 % lager was dan het jaar ervoor. In totaal is er dit jaar 35% minder quotum verhandeld t.o.v. vorig jaar. Terwijl vorig jaar de handel ook al slap was t.o.v. het jaar daarvoor. De quotummarkt is sterk krimpend.
  In totaal waren er in juni 329 quotumtransacties. Over ruim 50 quotummakelaars is dit per week ietsjes meer dan 1 transacties per makelaar. Per dag komt dit neer op minder dan 0,22 quotumtransactie. Een goede kop voor volgende week “Quotummakelaars vooral veel duimen draaien”.
  De georganiseerde quotumkopers van qkoper.nl willen via deze publicatie een bijdrage geven aan de Boerderij en de melkquotum.startpagina.nl om tot een meer onafhankelijk nieuws verspreiding te komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.