Home

Achtergrond 164 x bekeken

Weer veel klachten over studieadvies

Studenten blijven klagen over het Bindend Studie Advies (BSA).

Zij voelen zich benadeeld omdat zij door persoonlijke problemen of ziekte niet in staat waren tijdig alle punten te halen die voor zo'n advies noodzakelijk zijn. Daardoor dreigen zij van hun opleiding te worden verwijderd. De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) heeft de afgelopen weken tientallen klachten van studenten over een negatief BSA binnengekregen. Voorzitter Lisa Westerveld verwacht dat het aantal zeker zo hoog zal zijn als vorig jaar. Toen kwamen alleen al over de rekentoets op de pabo meer dan 150 klachten binnen.

Met het BSA kunnen opleidingen eerstejaars studenten die onvoldoende punten hebben behaald, van de instelling verwijderen. Dat mag echter alleen als zij de studenten voldoende hebben begeleid en ze bijvoorbeeld rekening hebben gehouden met de gezondheid van de desbetreffende studenten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.