Home

Achtergrond

Wandelaars onderweg naar intocht

Ruim 35.000 deelnemers aan de Vierdaagse beginnen vrijdagochtend aan hun laatste wandeldag.

De ervaring leert dat op deze dag met de feestelijke intocht in Nijmegen in het zicht nog maar enkele honderden lopers onderweg moeten opgeven.

Voor de 92e Vierdaagse schreven zich ruim 44.000 wandelaars in. Marsleider Johan Willemstein wil in een van de volgende jaren laten onderzoeken, waarom circa 10 procent van de inschrijvers niet aan de tocht begint.

Op de eerste drie wandeldagen zijn bijna 2200 lopers uitgevallen. Daar is Willemstein redelijk positief over. Tweederde van de uitvallers deed voor de eerste keer mee aan de Vierdaagse, wat volgens hem bewijst dat nog steeds heel wat mensen de prestatie onderschatten en onvoldoende trainen.

De wandelaars lopen via het Brabantse Land van Cuyk en het Limburgse Mook terug naar Nijmegen. Rijkswaterstaat en de ANWB waarschuwen dat het verkeer rond Nijmegen rekening moet houden met lange files.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.