Home

Achtergrond 35 reacties

Wakker Dier klaagt bij EU over kalfsvleescampagne

Wakker Dier heeft een klacht ingediend bij de Europese Commissie tegen de subsidie voor een campagne over Nederlands kalfsvlees.

Een woordvoerder meldt dat Wakker Dier vreest dat het geld van de EU niet gebruikt zal worden volgens de voorwaarden die de EU er aan stelt. "Wij vrezen een platte campagne vergelijkbaar met 'Kip het meest veelzijdige stukje vlees'. "Ook tegen die campagne heeft Wakker Dier klachten ingediend, ondermeer bij de Reclamecode commissie.

Beleidsmedewerker Richard Van der Kruijk van de COV vindt de reactie van Wakker Dier wel erg voorbarig. "De campagne vodoet aan alle voorwaarden van de EU. Hij is goedgekeurd door het ministerie en vervolgens door de Europese Unie."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  klagende

  Dacht altijd dat boeren alleen maar klagen, maar wakker dier kan er ook wat van......

 • no-profile-image

  W Geverink

  En als ze bij de Europese commissie de klep op de neus krijgen wordt de zaak doorgeschoven naar de afdeling terrorisme en brandstichting .

 • no-profile-image

  kwekje@hotmail.com

  Wakker Diertje, Donder toch een eind op dat alleen biologische vleesproducten rekening houden met dierwelzijn.
  Er zit geen verschil tussen houden van vleesvee gangbaar en biologisch.
  Hoogsten dat de biologische dieren constant buiten moeten staan, weer of geen weer.

  Maar al die onderzoeken die wijzen op de gevaren voor de gezondheid, leg je voor makkelijkheid maar naast je neer.

  En wat met een van die negen actievoerders van jullie, die even uitleg gaf hoe jullie beelden maken. Lekker, zo kan ik ze ook wel klaar maken.


  Trouwens als je wakker dier met commentaar mailt krijg je niet eens antwoord, zo ziekelijk zooitje is het er. Want het zijn net allemaal ja knikkers.

 • no-profile-image

  geniet van

  Ach wat kan ons zon typische stadse troela nog schelen......Het is mooi weer, BBQ gaat aan vanavond en dit weekend is ook nog de zwarte cross, DAT zijn de dingen die belangrijk zijn.............

 • no-profile-image

  Lizette

  Bloedarmoede geven aan kalfjes is gewoon barbaars. Je kunty er vanalles omheen verzinnen maar dat valt toch niet te ontkennen?

 • no-profile-image

  Cleetje

  Als je tegen kalfsvlees bent moet je ook geen melk drinken en kaas/boter/joghurt enz. eten. Een kalf zorgt alleen dat het hele proces op gang wordt gebracht. Een koe moet elk jaar kalven en ziet haar "kind" even na de geboorte en daarna nooit meer. Het kalfje gaat op transport om in eenzaamheid (komt helaas ook nog voor) om vetgemest te worden.
  Varkens leven in het donker en vooral met deze hete dagen in een verstikkende stank..heb ik afgelopen dagen helaas zelf moeten constateren toen ik toevallig vorige week met mijn zus op visite ging bij iem. met een groot varkensbedrijf.
  Verschrikkelijk wat een ellende!!
  Deze mensen zelf zien het niet meer (bedrijfsblindheid vermoed ik)..hun huis is doordrongen van de stank.
  trots vertelden ze ook nog dat ze binnenkort nog meer varkens in een "flat" gingen stapelen.
  Een dier hoort in vrijheid te leven..zeker zoogdieren zoals koeien en varkens.
  Respect voor het leven en het leven heeft respect voor jou

 • no-profile-image

  eet geen dierenleed

  Hoort zegt het voort....
  VLEES IS MOORD!

 • no-profile-image

  Arjan

  Nou wakker dier, weidestein. Het is wel lang geleden dat je in een kalverstal bent geweest (als je er al ooit bent geweest) Wat je beschrijft zijn praktijken van minimaal 15 jaar geleden. Je laat wel weer zien waar jullie als groene terroristen goed in zijn, hard schreeuwen met gemanipuleerde argumenten, tegen alles en iedereen aan schoppen die het niet met jullie eens zijn. Maar dan wel het liefste anoniem.
  Kijk maar naar jullie liefje in de tweede kamer, ze wordt door iedereen uitgelachen en gekotst als ze weer een met 65 moties aan komt zetten. Altijd hetzelfde liedje. Hard schreeuwen en er komt geen fatsoenlijk woord uit.

 • no-profile-image

  Jeroen

  Lizette,

  Je blijft maar proberen wat te roepen, tot dat er toch misschien iets uit je mond komt wat klopt.

  Succes, zal nog wel even duren, zonder die eigen ervaring in een stal!

 • no-profile-image

  Patrick

  We moeten de boer centraal stellen als maker van het product vlees maar ook de doelgroepen in kaart brengen die het product willen kopen.

  Je zult altijd vlees eters hebben en ook niet vleeseters.
  Transparantie in de markt van grondstof, productie, voer, medicatie, vervoer en verwerking tot eindproduct moet er dan ook zijn.
  Daarmee keurmerken opstellen, samen met boeren en consumenten/welzijn organisaties, en dan controleren of die afspraken nagekomen worden.

  Met deze transparantie en openheid hebben de boeren duidelijkheid over de vraag en afzet van hun product naar eindgebruiker.
  De boer moet dan ook een goede prijs hebben om het brood te verdienen en investeringen te doen die eventueel nodig te zijn rendabel te maken.

  Transparantie is erg belangrijk, ook een bewuste consument, zodat iedereen weet waar men aan toe. En dan een reclame campagne opzetten met deze transparantie om de keurmerken en verschillen te laten zien.

 • no-profile-image

  gert

  wat dacht je wat die luxe restaurants in Brussel en Den Haag op het menu hebben staan,juist kalfsvlees

 • no-profile-image

  Lizette

  Jeroen, verwacht niet van me dat ik op elke domme opmerking van je reageer maar vooruit, hier voor jou leeswerk: http://ec.europa.eu/food/fs/sc/scah/out39_en.pdf

 • no-profile-image

  W Zandbergen

  Wanneer de stierkalveren niet voor de kalfvleeshouderij gaan is er maar 1 mogelijkheid, namelijk doodslaan en dan als kadaver weg.
  Moet dat dan maar van de slapende Wakker Dier?

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Vertel eens Arjan uit Lottum, zijn jouw kalveren ook permanent aan de schijt?
  Valt er bij jou ook wel eens een kalf van het een op het andere moment tegen de vlakte?
  Ik heb ook dit, met eigen ogen gezien arjan.
  Groepshuisvesting is er niet gekomen door jouw sector hoor!
  Daar hebben echte dierenvrienden (oa. een wakker dier, rechten voor al wat leeft, voor gezorgd.
  Commerciële dierenhouderij staat altijd op gespannen voet met dierenwelzijn.
  Wie in tegenstelling tot -een wakker dier-, toch vlees wil eten, moet het welzijn van de dieren niet vergeten!
  ALLEEN DE BIOLOGISCHE VLEESPRODUCENTEN HOUDEN REDELIJKERWIJS REKENING MET DIERENWELZIJN !!!

 • no-profile-image

  John Timmermans

  Het is scandalig dat wakkerdier altijd maar blijft klagen tegen de boer dat doen ze ook nog als ze een beefstuk of kip voor zijn neus hebben liggen. 3 maal per dag zitten die boeve bende aan tafel te vreten voor het harde werk dat de boer heeft moeten doen en van dit harde werk daar hoor ik ook bij als boer zijnde.
  Now, wie gaat er mee beginnen om die nietsnutters en bemoelals op te ruimen?

 • no-profile-image

  lizette

  2,8 miljoen euro van onze belastingcenten om te zeggen dat je vooral kalfsvlees (je weet wel: van die bloedarmoedige kalfjes) moet eten. Schandalig! Hup Wakker Dier.

 • no-profile-image

  kalverhouder

  Cleetje rook zeker haar eigen scheetje..Ooit gehoord van de huidige IKB regels betreffende het varken? Er dient 24 uur per dag verlichting aan wezig te zijn. Graag eerst kijken voordat je (uit het donker) gaat schreeuwen

 • no-profile-image

  Arjan (Vleeskalverhouder)

  Waar gaat de hele discussie nu over? Het arktikel gaat over een klacht die Wakker dier indiend tegen een nog niet gestarte campagne vanuit de vleeskalversector, en waar wordt over gesproken; het welzijn van vleeskuikens. Dit artikel gaat over vleeskalveren en niet over vleeskuikens! Verder wil ik even kwijt dat Wakker dier wel erg op de zaken vooruit loopt door nu al een klacht in te dienen. Ze weten immers nog niet waar het over gaat. Ook zou ik wel eens willen weten waar een reclamecampagne volgens Wakker dier dan wel aan moet voldoen? Ik ken overigens geen andere sector die zo transparant richting de consument is als de vleeskalversector. Ook de door de sector zelf opgerichte controlerende instantie (SKV) draagt hier grotendeels aan bij.
  Volgens mij valt er dus weinig te klagen.

 • no-profile-image

  Wakker Dier

  http://www.foodlog.nl/comments.php?id=3524_0_1_0_C

  Lizette.

  Betaald wakker dier je?

 • no-profile-image

  kwekje@hotmail.com

  Lizetten,

  Als je nu ook inhoudelijk het rapport had gelezen, had je het ook begrepen!

  En dat filmpje van mij, heb je die link nog gezien. Zie hele andere beelden, dan die van Wakker Dier.

 • no-profile-image

  Jeroen

  Lizette,

  Als je nu zelf inderdaad zo slim was geweest en dit rapport dus wel had gelezen. Had jezelf ontdekt dat er niet over Nederland wordt gesproken, maar over Zweden als Noordelijk voorbeeld bedrijf, dus volgende keer wel iets posten met inhoud op de Nederlandse situatie!

 • no-profile-image

  John Timmermans

  Ik heb al eens eerder gezegd Lizette moet haar brein eens laten onderzoeken wat zij er allemaal uitkraamt raakt kant nog wal, ik zie het als haat tegen de boer.

 • no-profile-image

  kwekje@hotmail.com

  http://www.ophetland.tv/11746164/

  Lizette, waar zijn die slechte kippen.
  Kakel eens wat minder!!!

 • no-profile-image

  Jeroen

  Kalverhouder,

  Dat kan Lizette niet.
  Nu heb ik haar al twee leuke voorbeelde gegeven van verschillende bedrijven en nog wil ze claimen, dat ze gelijk heeft, dat de dieren mishandelt worden.

  Lizette, ga naar de voorzitten van de kipjes en vraag dat jij in stal mag kijken, kan je het met eigen ogens eens zien.

 • no-profile-image

  eet meer

  Hoort zegt het voort.... VLEES IS LEKKER!

 • no-profile-image

  Jeroen

  Lizette,

  Dus zo makkelijk laat jij je iets voorschotelen. Die link van mij bevatte 5 stallen, jij clubje laat 1 stal, zonder ook naam of bewijs van die promotiestal en jij gelooft het. Wie zegt dat die beelden niet van een paar jaar geleden zijn. Waarom melden ze dat niet, dan kan de normale media daar kijkje nemen. Denk daar maar eens over naar!

 • no-profile-image

  Piet Wisse

  Er wordt geklaagd over een campagne waarvan de inhoud nog niet bekend is.... Door een organisatie die het grootste deel van haar budget uitgeeft aan stigmatiserende propanganda..

 • no-profile-image

  Kalverhouder

  Jammer als je als reactie een link plaatst met een 16 hoofdstukken tellend relaas.. Probeer het zelf eens in eigen woorden

 • no-profile-image

  Jan

  Lizette iedereen weet toch dat media alleen op zoek is naar sensatie. Als er iets geschreven wordt moet je het eerst zelf gezien hebben voor dat je het kunt geloven. Meestal is het niet erg dat je veel zaken met een korreltje zout moet nemen. Maar jij wil hier een mening over vormen. Dus ik kan maar één advies geven. Ga in veel stallen kijken. Vraag aan pluimveehouders waarom en hoe ze bepaalde werkzaamheden doen. En als je dat met eigen ogen gezien hebt vorm dan een objektieve mening. Als je dan nog zegt ik vind het niets kun je ook zeggen hoe het beter kan. Met alleen de sector zwart maken kom je niet verder. Als de sector verdwijnt in Nederland gaat het in andere niet europeese landen verder. En daar is zeker niemand bij gebaat. Daar is het vaak veel slechter dan hier!

 • no-profile-image

  Arjan

  Lizette, weet je wat de natuurlijke bloedwaaardes zijn van een kalf tot 8 maanden, en weet je wat de waardes zijn waarnaar gestreefd wordt in de vleeskalverhouderij? Ik denk het niet anders zou je je wel onthouden van commentaar.

 • no-profile-image

  Lizette

  Ik moet kiezen tussen beelden uit een promotiestal van de sector (WDbeelden) of één die van Wolleswinkel heeft uitgekozen.... dan kies ik als meest betrouwbare beelden die promotiestal. Beter zal het niet worden.

 • no-profile-image

  het echte wakkerdier

  ALLEEN DE BIOLOGISCHE VLEESPRODUCENTEN HOUDEN REDELIJKERWIJS REKENING MET DIERENWELZIJN, dat schreeuwt verrot diertje weer eens. Grote onzin natuurlijk, bewezen is dat bij biologische dieren de uitval veel hoger is dan bij tradionele gehouden dieren. En daar is helaas een reden voor, biologische dieren zijn overgeleverd aan vele onzinnige en vooral idiote regels. De boer kan hierdoor het vee niet genoeg gezond houden. Vooral luchtwegproblemen en diarree komt veel voor in de biologische sector. Mij maakt het echt niet uit wie welke dieren hoe houdt en eet, maar niet zulke zinloze leugen verrotdiertje. En zeg nou eens eerlijk verrotdiertje, wat heb jij nou eigenlijk bereikt met jou domme en lege bijdragen ??

 • no-profile-image

  Lizette

  Jeroen, hoe kom je erbij? Dit gaat over het welzijn van vleeskuikens in de EU ... en NL zit in de EU. Of ontken je dat ook al?

 • no-profile-image

  Jeroen

  En weer klagen, die nietsdoeners, van wakker dier. IPV dat ze nu eens echt gaan werken.

 • no-profile-image

  stakker dier

  Wat zijn we toch vreselijk ziek in Nederland BAH!!! Het blijkt wel dat er nog steeds veeeeeels te veel mensen in Nederland wonen die niet een normale baan hebben, en dus dan maar allemaal onzin er uit gaan kramen.....T wordt tijd dat wakker dier is wordt opgeheven en dat die mensen is een normale baan gaan zoeken! In de bouw is vraag genoeg naar domme mensen dusse ik zou zeggen, aan de slag

Laad alle reacties (31)

Of registreer je om te kunnen reageren.