Home

Achtergrond 2 reacties

WTO-topman positief over onderhandelingen

De onderhandelingen binnen de Wereldhandelsorganisatie (WTO) over een nieuw akkoord naderen volgens WTO-topman Pascal Lamy de afronding.

"We zijn dichtbij de afronding van een heel substantiële mijlpaal. Laten we dat kleine stukje naar de top nu ook nog nemen'', sprak Lamy vandaag de onderhandelende ministers toe.

De onderhandelingen kwamen afgelopen weekeinde in een stroomversnelling met een voorlopig compromis over landbouw en industrie en positieve discussies over de hervorming van de dienstenmarkten.

Maandag deden verschillende landen echter hard hun best het optimisme te temperen. Zo verzetten China en India zich hevig tegen de openstelling van verschillende industriële sectoren, zoals de machinebouw en de chemie. Volgens de Amerikaanse onderhandelaar David Shark brengen beide landen de onderhandelingen hiermee in groot gevaar. "Als deze twee leden hun koers niet veranderen, verlaat iedereen Genève met lege handen'', aldus Shark.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Klaas

    Voor wie zullen de onderhandelingen nu positief uitvallen. Voor Amerika, Europa of de ontwikkelingslanden. Voor alle drie lijkt mij een utopie.

  • no-profile-image

    gert

    wto-topman is positief,dan moet je oppassen

Of registreer je om te kunnen reageren.