Home

Achtergrond

Vondst Aziatische boktor in Enschede

Er is een volwassen kever van de Aziatische boktor in Enschede gevonden.

Enschede is de tweede plaats in Nederland waar deze kever is aangetroffen. Dit meldt de gemeente Enschede op haar website.

De Plantenziektenkundige Dienst (PD) onderzoekt of er nog meer kevers aanwezig zijn. De boktor is mogelijk via verpakkingshout Nederland binnengekomen. Een bewoner vond de kever in een speeltuin in de wijk Roombeek. In deze wijk staat op verschillende plaatsen natuursteen opgeslagen. Omdat de boktor met het verpakkingsmateriaal kan zijn meegekomen, onderzoeken de PD en de gemeente deze week dit materiaal. Ook bekijken inspecteurs de bomen in de openbare ruimte om te zien of hier sporen van de boktor aanwezig zijn.

Vorige maand werd deze boktorsoort gevonden in Berghem. De kever kwam uit verpakkingshout dat gebruikt was voor het vervoer van natuursteen. De PD heeft samen met de gemeente Oss het verpakkingshout in de Berghemse wijk opgehaald en vernietigd. De komende drie jaar blijft de PD de wijk in de gaten gehouden. Dit houdt in dat inspecteurs bomen en struiken controleren op sporen van de boktor.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.