Home

Achtergrond 169 x bekeken 2 reacties

'Visie over innovatie ontbreekt bij LTO'

De LTO realiseert zich eindelijk dat het schappensysteem op de schop moet, maar raakt niet de kern.

Op het gebied van innovatie ontbreekt bovendien een heldere visie. Dat stelt de Nieuwe Vrije Agrarische Federatie (NVAF). De NVAF zegt blij te zijn dat LTO erkent dat collectieve reclame en onderzoek minder waarde hebben dan voorheen. Over de reden is men het oneens. De LTO wijst vooral op de opkomst van internet. De NVAF stelt dat door de collectieve verkrijging van kennis de bescherming door patentering onmogelijk wordt.

Volgens de NVAF bewijst het vasthouden aan de schappenstructuur dat LTO nog altijd beducht is van de tucht van de markt. Bovendien raakt LTO volgens de NVAF niet de kern van de zaak. Ook een afgeslankt schap verplicht tot lidmaatschap zonder dat de boer of tuinder hier inspraak voor terugkrijgt.

In plaats daarvan kiest de NVAF voor private samenwerking in clusters. Als voorbeeld daarvan noemt voorzitter Clemens Fischer het recent opgerichte Nederlandse Water Partnership. Deze organisatie telt 1400 leden die ieder 1500 euro lidmaatschapsgeld betalen.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    ja

    Innovatie en LTO in 1 zin ???

  • no-profile-image

    Boesje

    Niet alleen de visie in deze........!! Wat dacht je van de gevolgen van afschaffing van quotering voor Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.