Home

Achtergrond 228 x bekeken 1 reactie

Vier Nederlanders omgekomen in Alpen

Een vader en zijn drie kinderen zijn vandaag omgekomen op de Mont Dolent in de Alpen.

De vader was 57 jaar oud. De kinderen zijn twee meisjes (1985 en 1991) en een jongen (1988) van tussen de 16 en 23 jaar. De lijken van de vier slachtoffers zijn geborgen en overgebracht naar het mortuarium van Courmayeur in de Italiaanse regio Aostadal.
De moeder van het gezin heeft het ongeluk overleefd en is in shocktoestand in een ziekenhuis in Aosta opgenomen. Volgens een woordvoerder van de ANWB is zij niet gewond en aanspreekbaar. Een Franse wandelaar was ooggetuige van het ongeluk. Hij zei dat de met een koord aan elkaar verbonden groep alpinisten weggleed en vervolgens de diepte instortte.

De familie was bezig met een klimpartij op de meer dan 3.800 meter hoge Mont Dolent op het drielandenpunt van Frankrijk, Italië en Zwitserland. De berg bevindt zich in het noordelijk deel van het massief rond de Mont Blanc, de hoogste berg van de Alpen. De Mont is herkenbaar aan een piramidevormige top en staat bekend om zijn overweldigende uitzicht over alle drie de landen.
Het gezin was lid van de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV). De organisatie wil de identiteit van de slachtoffers niet vrijgeven, maar zegt wel zeer geschokt te zijn. Volgens de voorzitter van de NKBV waren de weersomstandigheden op het moment van het ongeluk goed.

Ronald Naar, één van de bekendste Nederlandse bergbeklimmers, stelt in een reactie dat het beklimmen van de Mont Dolent "veel kennis van sneeuw en ijs'' vereist.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    een risicovolle onderneming ,daar houden sommige mensen van,dat doe je zo even

Of registreer je om te kunnen reageren.