Home

Achtergrond

Verhagen zal ambassadeur Jordanië niet ontbieden

Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) is niet van plan de ambassadeur van Jordanië in Nederland te ontbieden om protest aan te tekenen tegen de mogelijke rechtszaak tegen PVV-leider Geert Wilders.

Dat zei de bewindsman vandaag in de Tweede Kamer tijdens een overleg over het Midden-Oosten. Wilders had eerder op de dag in de wandelgangen van de Tweede Kamer gezegd dat hij wil dat Verhagen de ambassadeur op het matje roept om diplomatieke druk op Jordanië te zetten en te eisen dat het land "met deze onzin'' stopt. De PVV-leider doelde op berichten dat Jordanië een rechtszaak tegen hem voorbereidt, waarin hij terecht moet staan voor godslastering en belediging van de islam.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.