Home

Achtergrond 233 x bekeken 5 reacties

Verburg ziet mogelijkheden voor toelaten chloorkip

Minister Gerda Verburg (LNV) is niet principieel tegen het toelaten op de Europese markt van kippenvlees, dat is ontsmet met chloor.

Volgens haar kan deze methode aansluiten bij het huidige Europese beleid. Niettemin zal ze bij de komende landbouwraad, volgende week, stemmen tegen het Commissievoorstel om de behandeling van kippenkarkassen met vier ontsmettingsmiddelen toe te staan. Nader onderzoek moet eerst de onduidelijkheden rond de effecten op het milieu en de resistentieontwikkeling wegnemen.

De Nederlandse pluimveesector is fel gekant tegen het toelaten van de zogenoemde chloorkip, omdat veel is geïnvesteerd in hygiënemaatregelen in de keten. Het toelaten van met chloor ontsmette kip zou deze investeringen deels teniet doen.

Ook de Kamer droeg de minister eerder op zich te verzetten tegen het toelaten van de chloorkip. Naar verwachting verwerpt de landbouwraad het Commissievoorstel.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Sjoerd

  Het gaat er niet om wat die snol vindt, maar wat de sector wil. Zij moet zich eens afvragen wat ze kan en wil betekenen voor de agrarische sector, ipv wat de sector voor haar moet doen!!!!!
  Dat is het euvel van deze regering, zij doen wat ze zelf willen.

 • no-profile-image

  Diny Plas

  Even je licht opsteken bij de Duitse buren
  en het is zonneklaar dat dit slechts ten
  doel heeft de Amerikaanse export te be-
  vorderen naar Europa. Hebben wij een
  Nederlandse/Europese Minister van Land-
  bouw of iemand die pas na langere tijd
  in het snotje krijgt wat ze hier weer mee
  aanricht. Overigens ben ik geen pluim-
  veehouder maar aardappelmeisje.

 • no-profile-image

  Patrick

  Ze is in principe niet tegen zegt de minister.
  Ze gaat echt een flinke stap te ver hier. Of je nu kip eet of geen kip eet. Politieke kleur, je beroep, of jestem gedrag is ook niet belangrijk.
  Dit is gedrag volgens de religie van de lobbiesten en de religie van een afzet markt creeeren ongeacht de gevolgen voor mensen, kinderen en dieren.
  CDA heeft niets met christelijk of enige normen en waarden te maken evenzo de duizenden verschillende kerken en stromingen. Allemaal eigen belang van kleine groepen over de rug van anderen.
  Een aanklacht voor het schending voor de universele rechten van de mens is op zijn plaats als je de kinderen die niet zelf kunnen beslissen deze chloorkippen laat eten.
  Nou Gerda, veel success op de voorste bank van de kerk, die meer geeft om je geld, dan om je kinderen en toekomstige generaties. Het gezonde verstand is uitgeschakeld door een ziekelijk geloof/chloor systeem, bah....

 • no-profile-image

  Jan Roovers

  Kip, het meest veelzijdige stukje vlees, kip.
  Deze slogan voor 100duizende guldens wordt gesponsort door het produktschap,
  Waar komen die chloorkippen vandaan.
  Minister Verburg er is nog een vacature vrij, bij het Produktschap Tuinbouw, dan verdient u meer dan Jan-Peter en daar is vast ook nog wel iets te verprutsen.

 • no-profile-image

  gert

  weer meten met twee maten

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.