Home

Achtergrond

Verburg overlegt snel over handreiking ammoniak

Over een nieuwe handreiking ammoniak overlegt minister Verburg komende maandag met provincies, gemeenten, LTO en milieubeweging.

Dat deelde de minister vanochtend mee in een overleg met de Tweede Kamer over het advies van de taskforce Trojan. De minister neemt Trojans advies over om een nieuwe en breder opgezette handreiking te maken die provincies en ook het Rijk behulpzaam is bij het verlenen van een vergunning bij Natura2000-gebieden waar ammoniak een probleem is.

De minister krijgt daarin steun van een Kamermeerderheid. Er is nog wel twijfel of deze handreiking straks standhoudt bij de bestuursrechter, die het eerdere toetsingskader ammoniak naar de prullebak verwees. De minister zegde toe dat de nieuwe handreiking in het najaar klaar is.

Lees ook: 'Saldering ammoniak biedt mogelijkheden'

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.