Home

Achtergrond

Vegetariërs vergaderen in Dresden

Ruim zeshonderd vegetariërs uit 33 landen houden deze week hun wereldcongres in de Oost-Duitse stad Dresden.

De deelnemers hebben een hele kluif aan het programma, dat bestaat uit ruim honderd workshops en lezingen. Met het 38e wereldcongres in Dresden is de conferentie terug in de stad waar precies honderd jaar geleden de eerste bijeenkomst werd gehouden.

Destijds deden dertig personen uit Duitsland, Nederland, Frankrijk en Groot-Brittannië mee. In 1881 was in Dresden het eerste Vegetarische Gezelschap opgericht. Rond 1900 waren er al vier vlees- en visloze restaurants. Het tweejaarlijkse congres staat deze keer onder het motto: Honderd Jaar Voedselrevolutie, meldden Duitse media vandaag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.