Home

Achtergrond 253 x bekeken

Veel schademeldingen door noodweer

Nederlandse verzekeraars hebben gisteren veel schademeldingen gekregen na het noodweer van afgelopen weekeinde.

De schade aan de gewassen werd vooral veroorzaakt door hagel. Flevoland lijkt het zwaarst getroffen. Verzekeraar Agriver ontving tot gistermiddag 45 meldingen, maar verwacht er in de loop van de week nog meer. De meeste meldingen werden gedaan vanuit de Flevopolders en Drente.

Verzekeraar Interpolis ontving ongeveer 50 meldingen, waarvan het grootste deel uit het oosten van het land en Flevoland.
Vereinigte Hagel kreeg 26 meldingen, waarvan een groot deel in de regio Nijmegen. Daarbij zaten ook een aantal totaalschades in de fruitteelt. Daarnaast was er een groot aantal schades aan gewassen in Flevoland. “De schade is groot, omdat de meeste gewassen net voor de oogst zaten.”

Hoe hoog het schadebedrag is, konden de verzekeraars nog niet zeggen, dat wordt in de loop van de week getaxeerd.

Kelly Lubbers

Of registreer je om te kunnen reageren.