Home

Achtergrond 169 x bekeken

Varkens stuk duurder

De vleesvarkens worden volgende week weer duurder na drie weken met flink tegenwind op de markt. Het aanbod is dusdanig klein, dat er eenvoudig een afnemer voor de varkens te vinden is. De levende export naar Oost-Europa, vooral Hongarije loopt goed. De verhoging van de Vleuten-levend notering met een cent deze week, komt vlot terug uit de markt.

Tot dusver liep de vleesverkoop bij de slachterijen slecht. Sommige insiders meenden dat er nogal wat voorraden zaten. Die zijn nu weggewerkt. Inkopers uit zowel de industrie als retail kunnen dus niet meer op vlees terugvallen wat in de vriezer zat en zullen écht meer moeten betalen.

Duitse boeren en producentenverenigingen roepen bij lange na niet aan de vraag van slachterijen te kunnen voldoen. Reden om meer geld voor een varken te vragen. Na verwachting stijgt de Vereinigungspreis dan ook 5 cent per kg geslacht-gewicht vanmiddag. Uit concurrentieoverweging moeten Nederlandse slachterijen volgende week ook meer betalen om voldoende varkens aan de haak te krijgen. Hoeveel meer blijft even onzeker, maar een stuiver is niet ondenkbaar omdat de Nederlandse prijs de laatste maand toch achter blijft bij de Duitse mag het verschil niet veel groter meer worden.

Prognose:

een stuiver erbij.

Of registreer je om te kunnen reageren.