Home

Achtergrond 6 reacties

Van Keimpema hoeft niet weg

Sieta van Keimpema van de Dutch Dairymen Board (DDB) hoeft niet af te treden als voorzitter van deze organisatie. ”De leden willen dat ik aanblijf”, zegt ze in het blad Veldpost.

Eerder verbond ze haar lot aan de resultaten van de melkacties. Vervolgens legde ze haar lot in de handen van de leden van de DDB.

Volgens Van Keimpema heeft ze de uitspraak dat ze zou aftreden als de acties geen succes zouden hebben gedaan op een moment dat ze vermoeid was. Bovendien meent ze dat de acties succes hebben gehad. In Nederland is de melkprijsdaling gestopt, in onder meer Duitsland is een hogere prijs tot stand gebracht, zegt ze.

Ondertussen stelt directeur W. Heckel van Molkerei Ostallgäu – de melkfabriek van DMB-voorzitter Romuald Schaber – dat de staking niets heeft opgeleverd. Deze uitspraak komt hem te staan op woedende reacties van Duitse boeren. Heckel stelt dat de BDM (en EMB) de spelregels van de Europese en wereldmarkt voor zuivel niet begrijpen. Hij wijt dat aan het feit dat de omgeving is veranderd, maar de BDM niet.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Bussy-girl

  Het is weer net als altijd de beste stuurlui staan aan wal, en hebben geen idee van de dagelijkse praktijk, en de armoede die boeren moeten gaan leiden, als het zo doorgaat, nevenactiviteiten erbij gaan doen, en geen tijd meer om je prive of je slaap te hebben.
  Keimpema kom is langs een weekje meedraaien.

 • no-profile-image

  boer

  Klaas van der Horst, wat voegt dit artikel toe?Als de veldpost iets schrijft, schrijft ze dat. Als je een goede journalist bent, kom je met wezenlijke dingen, of onderzoek je iets terdege. Heb je de achterliggende gedachte van o.a. het ddb verhaal al eens aangehoord van de bestuurders zelf?Dit artikel is verdeeldheid oproepen of geneuzel.

 • no-profile-image

  Berend

  Even richting Bussy Girl uit Noord Holland. Juist Sieta van Keimpenaar komt regelrecht uit de praktijk.
  Zij kent als geen ander de sector en de noodzaak voor een goede melkprijs.
  Jammer dat LTO niet over dergelijke bestuurders kan beschikken. Dit wordt zelfs beaamt door haar grootste tegenstander Cees Romijn van LTO.
  (zie Boerderij enkele weken geleden)

 • no-profile-image

  Klaas

  Beste Boer uit Drenthe, onze lezers vinden het van belang om de afwegingen en argumenten van bestuurders te kennen, dus ook van mevrouw Van Keimpema. Dat voegt het bericht toe. Ook is het van belang om haar weging van de EMB-successen te zetten naast of tegenover die van meneer Heckel, gezien diens positie tegenover de EMB.
  met vriendelijke groet.

 • no-profile-image

  Els

  Sieta van Keimpema moet blijven!! Zij weet waar over ze praat en waar ze voor staat!! Dit ligt in dezelfde lijn als de NVV voor de varkens en de Tuindersbond van LTO voor de tuinders. Eerlijke verdeling van de marge in de keten en kostprijs dekkend! Als deze lijn niet gevolgt wordt zijn de sectoren ten dode op geschreven!! Je mag en moet voor de voedsel producent opkomen!! Eenheid maakt macht, het begint al te veranderen. Dus door zetten met Sieta voor op!!! Heel veel succes!!

 • no-profile-image

  jan

  Zo lust ik er nog wel een paar alsof de prijs was blijven dalen zonder de acties.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.