Home

Achtergrond

Vakantie-uittocht leidt niet tot problemen

De uittocht van vakantiegangers leidt vooralsnog niet tot grote problemen op de Nederlandse wegen.

Vandaag stonden er aan het begin van de middag zoals verwacht wel meer files dan normaal, aldus de ANWB.

Op de wegen naar het zuiden en richting de Veluwe is het druk, maar er zijn geen noemenswaardige opstoppingen. Rond Nijmegen staat het verkeer wel vast in verband met de laatste dag van de wandelvierdaagse. De ANWB verwacht dat er -zoals gebruikelijk op vrijdag- nauwelijks sprake zal zijn van een avondspits.

Ook in het buitenland valt de drukte nog mee. Bij de Gotthard-tunnel in Oostenrijk is de wachttijd nu ongeveer een uur, maar die gaat waarschijnlijk oplopen. Zaterdag vallen in Frankrijk files richting het zuiden te verwachten, zegt de ANWB.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.