Home

Achtergrond 171 x bekeken 2 reacties

Vaak iets mis met voedsel

Vis is het voedingsproduct waar het vaakst iets mis mee is. Ook mankeert er steeds vaker iets aan noten en gedroogd fruit uit Turkije. Die bevatten soms te veel aflatoxinen.

Dat maakt EU-commissaris Androulla Vassiliou (Gezondheid) bekend. Een op de vijf meldingen van EU-landen over vervuilde voeding (21 procent) gaan over vis en visproducten. Zo zit er nogal eens te veel kwik in, aldus de commissaris. Ook de meldingen over dioxinen in blikjes vislever nemen toe.

De meldingen over te hoge restanten pesticiden in voeding nemen ook toe, aldus de EU-commissaris.

De EU-landen waarschuwen elkaar wanneer ze een voedingsmiddel hebben gevonden met ongezonde ingrediënten. Via dat zogeheten Rapid Alert System for Food and Feed (Rasff) gaven de EU-landen elkaar vorig jaar een recordaantal van 7354 waarschuwingen.
Volgens de commissaris komt het recordaantal vooral doordat landen het waarschuwingssysteem vaker gebruiken voor vervolgmeldingen. Het betekent niet dat voeding in de EU onveiliger is geworden.

Landen tipten elkaar onlangs nog dat zonnebloemolie uit Oekraïne was vervuild met echte olie. Voedselautoriteiten in Nederland en andere EU-landen konden de olie daardoor snel uit de winkels halen, voor de gezondheid van mensen in gevaar kwam.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jolanda

  eigenlijk zou vandaag de site van agd.nl moeten ontploffen.
  het lef om dergelijke titel te gebruiken voor een artikel dat bijna alleeen over vis gaat stuit mij als tuinder ontzettend tegen de borst.

  AGD.NL WAARDELOOS

 • no-profile-image

  Hajo

  Het woont in Zeeland en vindt vis geen voedsel????????????

Of registreer je om te kunnen reageren.