Home

Achtergrond 200 x bekeken 2 reacties

VVD wil uitleg over zuiveringsmoerassen

Minister Gerda Verburg moet de Kamer binnen drie maanden informeren over de bedoeling van het kabinet met de zuiveringsmoerassen.

Deze zouden moeten dienen om de belasting van het oppervlaktewater met fosfaat te doen afnemen.

De minister moet daarbij ook aangeven hoe reëel het plan is. Eerder noemde staatssecretaris Huizinga (waterstaat) de moerassen veelbelovend; volgens Verburg (LNV) is het 'slechts' een optie.

Mogelijk zou 140.000 hectare landbouwgrond moeten dienen als zuiveringsmoeras. Dat is circa 6 procent van de Nederlandse landbouwgrond.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  ja en dan praten ze weer over voedselschaarste en voedselcrisis

 • no-profile-image

  melkboer

  Mooi initiatief van de VVD, ze zitten er voor de boeren toch (weer) bovenop. Vraag minister Verburg(eigenlijk Tineke Huizinga) in het debat maar op de man af hoe het zit met de chemische vervuilingen van de burgermaatschappij die in de boerensloten terechtkomen, en of de eigenlijke bedoeling niet is de rommel van de burgermaatschappij en omringende landen op te ruimen.
  Op de manier van Huizinga komt de rotzooi direct bij de boeren en indirect in de voedselketen terecht.
  En daarbij produceren moerassen fikse hoeveelheden methaan, waar straks de veehouderij (onterecht) op afgerekend wordt. Is trouwens wel vreemd dat ecologen enerzijds beweren dat methaan slecht is voor de ecosystemen terwijl ze anderzijds hogere methaanproduktie creëren.
  Janneke, zet hem op in het debat.

Of registreer je om te kunnen reageren.